Ben je de tegels in de keuken of ergens anders in huis zat en wil je die een andere look geven? Dan is het gebruiken van tegelstickers misschien een idee. Hiermee kun je op een goedkope manier je tegels een nieuwe look geven. Hierdoor krijgt de ruimte een compleet nieuwe look zonder dat je al te veel moeite hoeft te doen. Het aanbrengen van tegelstickers is heel gemakkelijk om te doen. Wel is het belangrijk dat de tegels geen schade bevatten. Anders heb je namelijk risico dat de tegelstickers niet hechten. Dit kun je eventueel voorkomen door de tegels voor te bereiden met primer of grondverf. Hierdoor heeft de lijmlaag van het folie een mogelijkheid om te blijven plakken. Eventueel te grote tegelstickers kunnen bijgesneden worden met een Stanleymesje. Wil je graag een tegelsticker op maat laten maken? Dan heeft Plakfoliewebshop een uitgebreid assortiment aan tegelstickers verkrijgbaar. Zo is er voor ieder interieur wel iets te krijgen.

Kun je plakfolie gebruiken om meubels te pimpen?

Heb je een oude kast of tafeltje wat ook wel een opknapbeurt kan gebruiken? Dan heb je hier plakfolie of wrapfolie voor. Dit is van hetzelfde materiaal als tegelstickers. Alleen is de oppervlakte groter waardoor je een volledige kast of tafel kan beplakken. Dit is handig als de tafel of kast nog wel in een goede staat is maar de look gewoon niet meer past. Het beplakken van een meubel is altijd vele malen goedkoper dan het vervangen ervan. Dit is dus ook nog eens duurzaam en budgetvriendelijk. Er zit wel een klein verschil tussen plakfolie en wrapfolie. Plakfolie is dunner dan wrapfolie en ook minder krasbestendig. Wrapfolie daarentegen is dikker en kan ook net wat meer hebben. Wrapfolie wordt ook wel interieurfolie genoemd en is ook echt bedoeld voor meubels en keukens. Ook zeer aan te raden dus voor in de keuken en andere plekken.

Is plakfolie ook weer te verwijderen?

Ben je na een lange tijd toch wel weer toe aan iets anders? Dan is plakfolie gelukkig heel gemakkelijk te verwijderen. Wel is het zo hoe langer het erop zit hoe vaster het gaat zitten. Is dit het geval? Dan kun je het iets verwarmen met een föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag week en kun je het gemakkelijker verwijderen. Eventuele lijmresten kun je vervolgens verwijderen met een stickeroplosser. Zo is de ondergrond weer helemaal schoon en kan er een nieuw plakfolie aangebracht worden. Een super leuke hobby om te hebben eigenlijk! Ook plakfolie en wrapfolie is te vinden bij Plakfoliewebshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *