Het warmere weer is eindelijk onder ons en de zomer komt in zicht. Hoera! Je bent waarschijnlijk al bezig met je zomerkleding van het zolder halen, je garderobe opnieuw inrichten en het kiezen van de lekkerste parfum ooit voor de zomer. Maar heb je erover nagedacht hoe je huidverzorgingsroutine met het seizoen moet veranderen? Net zoals je van kleding wisselt zodra de temperatuur begint te stijgen, moet je dit ook doen met je huidverzorgingsroutine. Weet je niet waar je moet beginnen? Hier zijn een aantal tips om die stralende huid te krijgen waar je van droomt!

Zonnebrand en meer zonnebrand

Eigenlijk moet je elke dag van het jaar zonnebrandcrème op doen, maar vooral in de zomer is dit ontzettend belangrijk. Smeer je elke twee uur opnieuw in en beperk je tijd in de zon. Houd ook rekening met je huidkleur. Heb je rood haar, een bleke huid en sproetjes? Dan verbrand je waarschijnlijk snel en moet je écht op letten dat je niet verbrand. Anders beschadig je je huid. Als je weinig tijd hebt, zoek dan naar een vochtinbrengende crème met SPF. (Psst, heb je geen sproeten maar wil je ze wel? Lees: hoe krijg je sproeten).

Creëer een zomers kleurtje

Je denkt na het vorige punt waarschijnlijk dat je niet bruin mag worden, maar dat is natuurlijk niet waar. Onze tip: gebruik een zelfbruiner om geleidelijk een kleurtje op te bouwen. Wist je dat dit zelfs (veilig) kan in je gezicht? Lees: beste zelfbruiner gezicht.

Onthul een stralende huid

Oké, de vorige twee stappen zijn erg belangrijk zodat je niet gaat verbranden, maar voordat je zonnebrand en zelfbruiner aanbrengt, zijn er nog een aantal andere stappen. Je moet je gezicht namelijk goed reinigen om een stralende huid te onthullen. Begin met het gebruiken van een gezichtsreiniger in de ochtend en avond. Vervolgens wil je gaan exfoliëren om een gladde en gezond ogende huid te krijgen. Breng hierna een paar druppels vitamine C serum aan en maak het af met een moisturizer op waterbasis. Vergeet de ochtend na het exfoliëren zeker geen zonnebrand op te doen, want je huid is nu kwetsbaar (maar wel prachtig)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *