Raamfolie lijkt steeds populairder te worden. Je kunt het ook voor heel veel doeleinden gebruiken. Je koopt raamfolie in de online winkel Raamfolieonline.nl of in sommige bouwmarkten, het assortiment is daar echter vaak wat beperkt. Bij Raamfolieonline.nl is een zeer groot assortiment te vinden met zeer uiteenlopende raamfolies.

Raamfolie kun je gebruiken voor veel doeleinden. Hieronder vind je verschillende mogelijkheden met raamfolie.1. Raamfolie voor privacy in huis


Dit is waar raamfolie het meest voor gebruikt wordt. Je plakt het op de ramen van je woning en de inkijk wordt belemmerd en zodanig verminderd dat je van veel meer privacy in huis kunt genieten. Één simpele baan van links naar rechts op het voorraam van je woning zorgt al voor veel meer privacy. De buren die langslopen of de postbezorger, ze kunnen veel moeilijker bij jou naar binnen kijken. Uiteraard kun je wel onder of boven het folie kijken, daar waar geen folie zit, maar door zo’n strook op je ramen wordt het directe zicht wel een stuk minder! Wil je nog meer privacy dan kun je natuurlijk ook een bredere baan plakken of zelfs het complete raam. Er wordt vaak gekozen voor gezandstraald raamfolie of raamfolie met een (niet al te drukke) print erop.


2. Raamfolie voor zakelijke panden


Ook kantoren maken steeds vaker gebruik van raamfolie. Ook hierbij is privacy een grote reden. Kantorenpanden hebben tegenwoordig vaak grote raampartijen en je kunt daar dus gemakkelijk doorheen kijken. Om toch voor wat privacy te zorgen worden de ramen tussen de kantoren vaak beplakt met standaard types raamfolie. Ook is professionaliteit een reden om ramen te beplakken. Het ziet er modern en strak uit. Er is ook een mogelijkheid om een logo of tekst op het folie te laten printen of om dit eruit te snijden, voor een extra professionele uitstraling.


3. Ramen verduisteren


Raamfolie wordt ook heel veel gebruikt om voor verduistering te zorgen. In de zomermaanden heb je gauw last van lichtinval in de slaapkamer, ’s ochtends heel vroeg al. Dit is niet altijd wenselijk. Ook wanneer je een lantaarnpaal voor je slaapkamer hebt staan kan dit licht voor irritatie zorgen. Het zijn redenen om de slaapkamerramen van verduisteringsfolie te voorzien. Zo blijft de kamer donker en komt er geen licht meer door het raam naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *