Beleggen heeft steeds meer populariteit gewonnen, en is ook nu nog heel erg populair. Doordat beleggen een trend is, volgen vele mensen. Toch volgen velen de beleggingstrend zonder dat ze enige kennis hebben opgedaan van het beleggen. Voordat je gaat beleggen in wat dan ook is het wel echt belangrijk dat je je er wel degelijk in hebt verdiept, anders is het simpelweg weggegooid geld. Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Gelukkig zijn er steeds meer beleggen blog, die jou precies uitleggen hoe beleggen nou in werking gaat. In dit artikel zal ik je duidelijk maken waar je op moet letten als je gaat beleggen, want vooral als het om geld gaat kun je de risico’s maar beter zo veel mogelijk beperken. De tips komen allemaal neer op het voorkomen om geld te verliezen. Natuurlijk kun je wel geld verliezen, afhankelijk waar jij in belegt, maar je moet je er wel bewust in zijn en juist daarom niet zomaar in willekeurige dingen beleggen waar je verder niets van af weet.

Tip 1: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is dit vaak ook zo

Misschien is het je al wel eens verteld dat je enorm grote winsten kunt maken, terwijl je er niks voor hoeft te doen. Als je je niet goed hebt ingelezen in beleggingen, kun je al snel overtuigd raken van het geld verdubbel binnen een jaar zonder dat je enig risico loopt. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar geloofwaardige en vooral eerlijke beleggingskansen. Daar is uiteraard wel wat onderzoek voor vereist en het komt niet zomaar aanwaaien.

Tip 2: maak nooit de beslissing alleen

Vooral als je een beginnende belegger bent, is het belangrijk om nooit een beslissing alleen te nemen. Neem beslissingen op basis van technische analyses. Je moet voor jezelf nagaan of het totaalplaatje klopt: is het realistisch of juist niet? Ga af op je eigen onderzochte kennis en luister niet alleen maar naar praatjes van technische analisten. Zij zullen vaak een verdere stijging voorspellen als het eenmaal aan het stijgen is, maar vaak wordt het tegendeel bewezen.

Tip 3: verdeel je beleggingen

Een veelgemaakte fout is het beleggen in slechts één belegging. Probeer juist te spreiden over meerdere beleggingen. Het totale winstbedrag neemt uiteraard af als één bedrijf heel erg veel winst zou maken, maar tegelijkertijd beperk je op deze manier ook de risico’s. Dit zorgt ervoor dat je dus eventuele verliezen voor bent en dat je winstkansen over het algemeen toenemen.

Tip 4: kijk voordat je belegt

Voordat je zomaar ergens in gaan beleggen, is het belangrijk om verschillende opties tegen elkaar af te wegen. Kijk ook naar een betrouwbare broker. Als je daar meer informatie over wilt, kun je altijd terecht bij Compareallbrokers.com. Het is verstandig om te beleggen in individuele aandelen, zolang je dit wel verspreid doet. Als je net begint met beleggen, heb je er baat bij om je verder te verdiepen in een index tracker. Deze beleggingsmogelijkheid heeft een beperkt risico en over het algemeen een constante stijging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *