Een deur is meer dan alleen maar een rechthoekige vorm om ruimtes van elkaar te scheiden. De deur moet ook nog deugdelijk bevestigd worden en soepel openen en sluiten. Elke deur heeft daarom deurbeslag. Met deurbeslag wordt het hang- en sluitwerk bedoeld van een deur. Deurklinken zijn hier onderdeel van. Deurklinken zorgen ervoor dat je de deur kan openen en sluiten. De deurklink is vaak het eerste contact dat je maakt binnen een ruimte.

Deurklinken geven extra karakter aan een deur

Met de juiste deurklink kan je de deur helemaal afmaken. De deurklink moet dus passen bij de deur.

  • Retro: op dit moment is retro helemaal in en dan met name de dertiger jaren van de vorige eeuw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zachte, ronde, ovale vormen, de kleur zwart en het metaal nikkel. Heel stijlvol bij een klassiek interieur. Deze deurklinken combineren de sfeer van vroeger met de kwaliteit van nu.
  • Modern: ook als je van modern houdt is er genoeg te kiezen. Er is keuze in allerlei materialen, kleuren, vormen en prijsklassen.

Deurbeslag zorgt dat het een deur wordt

Onder deurbeslag verstaan we eigenlijk alles dat ervoor zorgt dat de deur zijn functie als deur goed kan uitoefenen. Hiertoe behoren scharnieren, sloten, schuiven, grendels en deurklinken (ook wel deurkrukken of deurknoppen genoemd). Het is natuurlijk het mooist als dit alles een harmonieus geheel vormt met de deur en de rest van de ruimte.

Als je retro, matzwart kiest voor de deurklinken, dan trek je deze stijl ook door naar de rest van het deurbeslag. Zo creƫer je een geheel, dat rust uitstraalt. Maar ook hier geldt natuurlijk dat je helemaal vrij bent in je keuze.

Er is genoeg om uit te kiezen

Wat je keuze ook is, informeer je van tevoren over alle mogelijkheden voor wat betreft materiaal, duurzaamheid, kleur, stijl en natuurlijk ook prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *