Hoewel voedingssupplementen geen vervanging zijn voor voeding, zijn ze wel een goede aanvulling op een gezond eetpatroon. Je lichaam heeft immers allerlei stoffen nodig om optimaal te functioneren en voeding is hierin niet altijd toereikend. Elke levensfase vraagt om andere voedingssupplementen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je 8 weken zwanger bent, je lichaam om andere supplementen vraag dan wanneer je van je oude dag geniet. Hieronder vind je de drie populairste voedingssupplementen van dit moment:

1. Visolie

Vette vis is enorm belangrijk voor alle organen, maar voornamelijk voor het hart, de hersenen en de bloedvaten. Het wordt daarom ook aanbevolen om circa twee keer per week vette vis te eten. Het kan echter voorkomen dat je geen vis lust of vanuit principe geen vis eet. Visolie in de vorm van capsules zijn dan een prima aanvulling om alle gezonde vetten binnen te krijgen. Wees gerust, want je krijgt er geen vissmaak van in je mond!

2. Gember

De termen ‘gemberthee’ of ‘gembershotje’ heb je vast wel eens horen vallen. Gember is vandaag de dag erg populair en dat is niet voor niets. Gember is een wortelknol die van nature groeit in Zuidoost-AziĆ«. Gember is enorm rijk aan allerlei vitamines en mineralen en heeft daardoor veel gezondheidsvoordelen. Zo gaat het chronische ontstekingen tegen, werkt het als pijnstiller, bevordert het de spijsvertering en helpt om de maag tot bedaren te brengen. Tijdens de zwangerschap kunnen gember capsules tegen misselijkheid dus een goede uitkomst bieden!

3. Vitamine D

Vitamine D is een belangrijke vitamine die onder invloed van zonlicht door het lichaam aangemaakt kan worden. Het is belangrijk voor de groei, het behoud van spieren, de werking van spieren en het immuunsysteem. Helaas zijn de zonuren in Nederland vaak niet genoeg om voldoende vitamine D aan te maken. Circa 50% van de Nederlanders heeft dan ook een vitamine D tekort. Gelukkig kun je met supplementen deze vitamine goed op peil houden.

Maak jij wel eens gebruik van vitamines en supplementen om je dagelijkse voeding aan te vullen? Supplementen kunnen een goede oplossing bieden om je lichaam te ondersteunen en je natuurlijke weerstand te verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *