Valentijn chocolade kopen wordt door veel mensen gedaan op Valentijnsdag. Bent u ooit op Valentijnsdag chocolade-inkopen gaan doen voor een geliefde of voor een vriend? Natuurlijk heb je dat, maar heb je je ooit afgevraagd waarom we chocolaatjes, bloemen of brieven geven op Valentijnsdag? Valentijnsdag staat synoniem voor de kleur roze, liefde en natuurlijk chocolaatjes. Maar heb je er ooit bij stilgestaan, waarom chocolade? Hier is een heel korte uitleg waarom chocolade zo populair is als cadeau op Valentijnsdag.

Chocolade als cadeau voor dierbaren

Voor Valentijnsdag is het duidelijk dat degenen aan wie u chocolade of een ander geschenk geeft, voornamelijk uw dierbaren zijn, uw familie of uw geliefde. De traditie is begonnen in de Azteekse tijd, toen chocolade door een keizer als een soort afrodisiacum werd gebruikt. In Europa was het geven van chocolade met barnsteen een Europese royaltytraditie, omdat wordt gezegd dat chocolade een stof bevat die het verlangen aanwakkert. Daarnaast maakt chocolade het stofje endorfine aan wat ons geluks-hormoon prikkelt. Deze combinatie is natuurlijk onweerstaanbaar. Omdat Valentijnsdag de dag van de liefde is, is het geven van chocolade perfect om je liefde voor je dierbaren te uiten.

Wat voor soort chocolade moet je geven?

Iedereen heeft zijn eigen soort favoriete chocolade, of het nu melk is, puur of muntchocolade. Je moet je eigen onderzoek doen naar wat voor soort chocolade je geliefde het lekkerst vindt. Maar welke chocolade je ook besluit te geven, er kan niets fout gaan als je ze met liefde en oprechtheid geeft. Afhankelijk van het type chocolade dat je wilt geven kies je voor een bepaald merk. Voor welk merk je ook kiest, het kan niet fout gaan om ze een Gust Royal of een ander type merk te geven. Dit zijn premium chocolademerken en het is het perfecte voor Valentijnsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *