Heb je eindelijk je motor gekocht, ga je beginnen aan circuits rijden met de motor of wil je voor het eerst met je motor op vakantie? Het zijn allemaal mogelijkheden waarbij je je misschien (opnieuw) afvraagt wat je precies nodig hebt aan motorkleding. Heel logisch dus dat je daar even bij stil moet staan. Want circuits rijden en van je huis naar je werk rijden is heel iets anders. Maar niet alleen je kleding is belangrijk om nog een keer te overwegen. Je kunt ook eens andere motorhelmen overwegen. Beide zijn belangrijk om je veilig te houden op de motor. Dat geldt op de snelweg, op onverharde terreinen en op circuits.

Motorkleding kiezen

Motorkleding kiezen doe je aan de hand van je motorgebruik en het seizoen. Ben je een mooi-weerrijder? Dan hoeft je motorkleding niet waterdicht te zijn. Voor iemand die dagelijks rijdt kan dit wel belangrijk zijn. Dan is het goed om te weten dat motorpakken vrijwel nooit echt waterdicht zijn. Een 1-delig motorpak wordt ook alleen op circuits echt gebruikt en is voor dagelijks gebruik eigenlijk niet praktisch. Als je vooral op warme dagen rijdt, kun je kiezen voor een doorwaaimotorpak of een doorwaaimotorjas. Beide hebben dezelfde eigenschap dat ze wind door je kleren laten waaien terwijl ze voldoende bescherming bieden. Normale motorkleding is vaak kouder.

Motorhelm kiezen

De juiste motorhelm kan ook best verschillen. Crosshelmen zijn bijvoorbeeld gemaakt voor crossen, waarbij de voorkant deels open is, maar het kinstuk wel stevig is. Jethelmen hebben een open voorkant, waardoor je kunt genieten van je uitzicht – maar ze zijn minder veilig dan dichte helmen. Dat komt omdat het kinstuk ontbreekt. Een integraalhelm is volledig gesloten en wat dat betreft ook veel veiliger. De systeemhelm kun je gesloten en open dragen. Allroadhelmen lijken weer op crosshelmen, maar hebben wel een vizier – dat ontbreekt bij crosshelmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *