Een bedrijf starten met een laag kapitaal

Je wilt een eigen bedrijf starten, maar je hebt weinig of geen geld als kapitaal om te beginnen. Je weet heel goed dat de financieringsmogelijkheden voor startende bedrijven ernstig beperkt zijn, maar je hebt eerlijk gezegd ook geen zin in een lening. Wat doe je dan? Het starten van een bedrijf met heel weinig kapitaal is een grote uitdaging, maar het is mogelijk. Ondernemers zijn vaak onrustig en het is altijd verleidelijk om met een zakelijk idee aan de slag te gaan, zelfs als je niet alles hebt wat je nodig hebt. We verheerlijken het ‘opstarten van een bedrijf’ en verafgoden bedrijven als Domino’s Pizza die zijn begonnen met een paar honderd dollar. Nu is de vraag, hoe kun jij dit pad volgen?

Vermijd risico’s en hoge kosten

Als je met heel weinig kapitaal begint, moet je zorgvuldig plannen en zeker weten dat elke euro die je spendeert jouw bedrijf ten goede komt. Idealiter start je een bedrijf met heel weinig vaste lasten, zoals een bedrijfspand en arbeidskosten. Hiernaast heb je geen hoge voorraad, dit kan je namelijk de kop kosten wanneer een product niet goed verkoopt.

Risico’s vermijden lijkt misschien onmogelijk, het is altijd onderdeel van het vak. Toch kun je zo laag mogelijk houden door een kredietverzekering af te sluiten. Door het afsluiten van deze verzekering zullen jouw openstaande facturen altijd betaald worden. Heb je hier geen budget voor? Laat de verzekeraar dan in ieder geval bedrijfsinformatie verzamelen over jouw klanten. Dan kun je met een gerust hart zaken doen!

Bedrijven met lage opstartkosten

Niet alle bedrijven vragen om een groot startkapitaal. Het is dan ook niet onverstandig om jouw bedrijfsplan af te stemmen op je kapitaal. Denk eens aan content creatie, digitale marketingservice, persoonlijke trainer, coaching of een kleine webshop beginnen. Combineer het geven van advies en coaching met jouw favoriete bezigheden, zoals sociale media, en je hebt een bedrijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *