Ben je aan het nadenken welke vormen van isolatie iets voor je huis zouden zijn? Dan is het antwoord eigenlijk simpel: alle vormen van isolatie zijn belangrijk. Isolatie zorgt er voor dat je geen energie verspilt, wat beter is voor het milieu en je portemonnee. Als je deze stap overslaat zul je veel geld uitgeven aan krachtige systemen om aan de energiebehoeften van een slecht geïsoleerd huis te voorzien. Hoewel alle vormen van isolatie dus belangrijk zijn, houden sommige toch meer warme binnen dan de andere.

Dakisolatie

Volgens extrawonen.nl gaat ongeveer 30 procent van de warmte via het dak verloren. Dit is iets wat je kunt vermijden door middel van goede dakisolatie. Het goede nieuws is dat als jouw zolder gemakkelijk toegankelijk is en geen vochtproblemen heeft, het mogelijk is om dit zelf te doen zonder een professional in te hoeven huren. Zo bespaar je weer geld en kun je ook andere onderdelen van je huis goed isoleren!

Vloerisolatie

Warmte stijgt op, dus vloerisolatie is misschien niet iets waar je aan denkt. Toch gaat gemiddeld tien tot vijftien procent van de warmte verloren wanneer je geen vloerisolatie hebt. Afhankelijk van je woning kan vloerisolatie aan de dure kant zijn, maar uiteindelijk verdien je deze kosten altijd terug. Volgens woonkanjer.nl kun je ook een subsidie aanvragen voor deze investering, fijn!

Muurisolatie

Afhankelijk van je woning kun je gebruik maken van spouwmuurisolatie of kies je tussen binnen- en buitenisolatie. Het is het mooiste om te kiezen voor het eerste, maar niet alle huizen hebben een opening tussen de binnen- en buitenmuur, ook wel de spouw genoemd.

Raam- en deurisolatie

Als laatste moet je zorgen voor ramen en deuren met dubbel glas. Dit wil zeggen, met ten minste twee glazen panelen enkele millimeters uit elkaar in plaats van één enkel glas. Dubbele beglazing beschermt je ook tegen lawaai van buitenaf, waardoor jouw huis warm en stil blijft! Je kunt de eerdere stappen goed doorlopen, maar als je deze laatste overslaat zul je alsnog veel warmte verliezen. Vergeet dit dus niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *