Als je een kat hebt, is het heel belangrijk om te weten wat de dingen zijn waardoor de kat zich lang prettig voelt. Als een dier dat een jagersinstinct heeft, zal de kat echter af en toe proberen het huis uit te komen. Vooral wanneer de kat de volwassen leeftijd bereikt, zal de kat op zoek gaan naar een andere kat van het andere geslacht om te paren. Natuurlijk zien we vaak katten voor de deur staan ​​of bij de deur ijsberen, wat een teken is dat ze op zoek zijn naar mogelijkheden om te proberen het huis uit te komen. Als uw kat pas geadopteerd is, zal hij vaker vragen om het huis te verlaten. Dus als je niet wilt dat je kat gestrest raakt, moet je hem gehoorzamen. Het is ook een goed idee om kattenluiken te installeren, zodat de kat op elk moment weer in huis kan komen. 

Hoe u ervoor kan zorgen dat uw kat zich thuis op zijn gemak voelt 

Als je een kat wilt die het grootste deel van zijn tijd in huis doorbrengt, dan moet je zorgen voor voorzieningen voor katten, zodat hij zich prettig voelt in huis, zoals speciale toiletten en speelruimtes voor katten. Je moet er ook voor zorgen dat het eten en drinken van de kat altijd beschikbaar is, zodat de kat niet probeert het huis te verlaten op zoek naar voedsel. Bewaar of verberg alle voorwerpen die giftige stoffen in huis bevatten, zoals bleekwater, vloeibaar wasmiddel en alle soorten schoonmaakmiddelen en andere chemicaliën, omdat katten ze kunnen inademen of likken. Katten hebben ook tijd voor zichzelf nodig. Soms willen ze alleen slapen en vrij spelen, dus het is het beste als je ermee instemt. 

Katten veilig houden, ook al spelen ze vaak buitenshuis 

Als je je best hebt gedaan om je kat in huis te houden, maar het blijkt dat hij nog steeds het huis uit wil, dan moet je ervoor zorgen dat je hem nog steeds onder controle kunt houden. Momenteel zijn er veel soorten kattenluiken met chip in omloop op de markt. U kunt dit kattenluik instellen wanneer het geopend en vergrendeld is, zodat uw kat er alleen uit kan op de door u ingestelde tijden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *