Steeds meer mensen verkopen hun gebruikte spullen online. Wanneer het product gekocht is ga je het pakket versturen. Het kan een fijn gevoel geven om weer wat plaats te maken in je kast. En in plaats van weggooien geef je niet alleen je spullen een tweede leven, maar verdien je ook nog een leuk zakcentje bij. Neem vooral de tijd want je moet er wel iets voor doen. Nadat je jouw kast hebt opgeruimd kan het echte werk beginnen.

Producten online verkopen

Maak een duidelijke foto van het product. Gebruik hiervoor goed licht met een duidelijke achtergrond. Zorg dat de koper een goed beeld heeft van het product. Zet de juiste prijs erbij. Ga voor een relevante prijs die past bij het artikel. Wanneer je kiest voor bieden zal je vaak het verkeerde bod ontvangen. Dit kan als snel tot frustraties lijden bij beide partijen. Door duidelijk de prijs aan te geven weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Wanneer je niet weet wat je voor het product kan vragen kun je ook even kijken bij de concurrenten.

Niet eens met de prijs?

Doet iemand toch een bod en vind je deze te laag? Doe dan een tegenvoorstel. Vaak helpt het om iets tegemoet te komen. Ook kun je laten weten dat je het echt voor die prijs wilt verkopen en liever niet lager gaat. Vermeld ook de verzendkosten in je advertentie, zo is direct duidelijk welke kosten er nog bijkomen. Wat vaak ook werkt is de juiste benaming gebruiken. Omschrijf goed wat je verkoopt. Is het een rode jurk maat 38 of bruine leren schoenen maat 40? Als deze productinformatie zorgen ervoor dat het product online gevonden wordt.

Zorg dat je altijd eerlijk bent over de artikelen. Ook wanneer er een mankement is. Zo voorkom je achteraf problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *