Device-as-a-Service heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt om een geaccepteerde strategie voor desktopbeheer in bedrijven te worden. Een reeks zojuist uitgebrachte rapporten laat zien hoe de technologie jaar op jaar minstens 25% heeft verdiend, en het aantal blijft maar stijgen. De redenen hiervoor zijn divers, afhankelijk van het bedrijf dat aan de transformatie begint. Maar er zijn voordelen die worden aangetroffen in verschillende bedrijfstakken en regio’s.

Verbeterde toegankelijkheid

Wanneer DaaS it wordt gebruikt als de desktopbeheerstrategie voor een bedrijf, realiseren werknemers zich een veel betere toegankelijkheid. De reden is dat DaaS toegankelijk is vanaf elk apparaat dat verbinding kan maken met een internetverbinding. Dit betekent dat ongeacht het apparaat of besturingssysteem (Android, iOS, telefoon, tablet, desktop of laptop) de werknemer toegang heeft tot zijn desktop.

Toegenomen productiviteit

Voortbouwend op het voordeel van de verbetering van het vermogen van de werknemer om toegang te krijgen tot hun werkproduct, realiseren bedrijven die DaaS gebruiken een verhoogde productiviteit en het vermogen om de operationele doelen van tevoren te behalen. De reden dat dit mogelijk is, is dat werknemers toegang hebben tot hun werkproduct, ongeacht hun locatie. Het enige wat ze nodig hebben, is een internetverbinding en een apparaat dat die verbinding kan gebruiken. Probleem opgelost. Nu kan uw werknemer inloggen vanuit huis, op het kantoor van de dokter, in de trein voor het woon-werkverkeer in de ochtend, zodat ze in contact kunnen komen met hun collega’s en projecten kunnen voortzetten zonder onderbreking.

Lagere bedrijfskosten

De realiteit is dat device as a service bedrijven veel geld bespaart. Manieren waarop de technologie dit bereikt, is door kapitaaluitgaven, huur en nutsvoorzieningen te verminderen voor bedrijven die de technologie gebruiken. Bedrijven die DaaS gebruiken, kunnen BYOD-strategieën snel implementeren, waardoor werknemers de technologie van hun keuze kunnen gebruiken en het regelitem uit het bedrijfsbudget kunnen worden gehaald. Omdat DaaS werkt via cloudtechnologieën, kunnen bedrijven bovendien geld besparen op huur en nutsvoorzieningen omdat ze de serverkast niet langer nodig hebben om bedrijfsgegevens op te slaan.

Meer wendbaarheid en reactievermogen

Wanneer werknemers niet gebonden zijn aan een fysieke laptop of desktop, zijn ze veel beter uitgerust om snel te reageren op verzoeken van klanten en eisen uit de branche, waardoor de algehele flexibiliteit van het bedrijf en het reactievermogen op de snel veranderende zakelijke omgeving wordt verbeterd.

Verbeterde beveiliging

Het bijhouden van cyberhackers en andere kwaadwillende bronnen is een fulltime baan, en het is geen wonder dat bedrijven ervoor kiezen om strikte desktopbeheerstrategieën voor werknemers te gebruiken die de volledige controle behouden over de desktop van een werknemer en toegang tot hun gegevens. DaaS kan bedrijven helpen deze uitdaging op te lossen door de last van het bijhouden van cyberaanvallen weg te nemen. Aanbieders besteden veel tijd en geld aan het werven van de best gekwalificeerde cybersecurity-experts. Hun reputatie staat tenslotte net zo op het spel als die van u.

Hogere levensduur van het werkstation

De typische levenscyclus van een fysieke computer en technisch apparaat is drie jaar, met een gemiddelde onderhoudskost van bijna  €500. Maar hoe zouden die kosten veranderen als het apparaat veel langer meegaat dan de verwachte 3 jaar? Met DaaS kan dit, aangezien de slijtage van de fysieke apparaten wordt verminderd en de verwerkingsvereisten nu op de server van de DaaS-providers staan. Hierdoor gaat de hardware van de fysieke laptop of desktop langer mee, waardoor je meer jaren meegaat voordat het apparaat aan vervanging toe is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *