Vanaf drie jaar beginnen kinderen hun omgeving beter te begrijpen en intensief te verkennen. Het beste speelgoed voor 3-jarige meisjes en jongens stimuleert de creativiteit zodat de mentale en motorische vaardigheden van de kids zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Je kunt bijvoorbeeld veel leerzaam speelgoed vinden op websites als educatief-speelgoed.com. Hieronder lees je waar je op moet letten als je leerzaam speelgoed voor kleintjes vanaf 3 jaar gaat kopen.  

Meerdere zintuigen prikkelen 

Naast de motoriek ontwikkelt de psyche van het kind zich vanaf het derde jaar steeds meer. Hij weet precies wat hij van speelgoed verwacht, het gaat om opwinding en afleiding. Om deze reden spreekt het beste speelgoed van 3-jarige meisjes en jongens meerdere zintuigen aan. Het gaat niet alleen maar om visuele optische prikkels, maar ook om verschillende actiemogelijkheden en het herkennen van relaties. Crayola washimals bieden kinderen de mogelijkheid om zelf de dieren in te kleuren, wat meerdere zintuigen tegelijk prikkelt. 

Motoriek stimuleren 

Vanaf drie jaar ontwikkelen de motorische vaardigheden van een kind zich in grote stappen. Bewegingsspeelgoed kan worden gebruikt om dit proces te stimuleren. De bewegende delen wekken de interesse van de jongeren en stimuleren nieuwe denkprocessen. Speelgoed dat activiteit aanmoedigt, is een optie voor kinderen die graag rennen en stoeien. Gemotoriseerd speelgoed bevordert de coördinatie en het logisch denken. Tegelijkertijd laat het hen op een speelse manier kennismaken met techniek. 

Sociale vaardigheden 

Vanaf drie jaar is leerzaam speelgoed zeer geschikt voor kinderen. Educatief speelgoed ondersteunt namelijk de ontwikkeling van sociale en cognitieve vaardigheden. Twee aspecten die bij uitstek worden ontwikkeld tijdens het spelen met een of meer andere kinderen. Zorg er bij het kiezen voor dat het speelgoed jouw 3-jarige kind niet overweldigt. Als er tijdens het spel geen gevoel van prestatie is, ontstaat er frustratie en demotivatie. En dat is natuurlijk niet het effect wat je beoogt met leerzaam speelgoed. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *