Binnen een bedrijf zijn er altijd bepaalde risico´s. Denk hierbij aan een brand, een ongeluk of een calamiteit. Afhankelijk van het bedrijf zijn er altijd bepaalde dingen die kunnen gebeuren op de werkvloer waar je geen controle over hebt. Als organisatie moet je daarom voldoen aan BHV-veiligheidseisen. Het gaat hierbij niet alleen om de veiligheid van je personeel, maar ook die van bezoekers of klanten. Zorg er daarom voor dat je werknemers over een BHV-diploma beschikken.

Geslaagde BHV-training

Voor een succesvolle BHV training zijn er bepaalde BHV producten nodig. Kies voor training producten van hoge kwaliteit en die innovatief en praktisch zijn. Met de juiste oefenmaterialen zorg je ervoor dat je organisatie klaargestoomd wordt voor elk noodscenario.

Voorkom leed met BHV´ers

Volgens de Arbowet is elk bedrijf verplicht om te zorgen voor een goede bedrijfshulpverlening. Is er sprake van een brand of een andere calamiteit, dan kan er direct worden ingegrepen. Hierdoor kan er veel leed voorkomen worden bij werknemers, klanten of gasten.

BHV-cursus

Elk bedrijf heeft een aantal bedrijfshulpverleners nodig, ook wel BHV´ers genoemd. Het precieze aantal hangt af van de grootte van je bedrijf en de risico´s binnen de organisatie. Om een BHV´er te worden dienen je werknemers een BHV cursus te volgen. Je kunt deze cursus op meerdere plekken in Nederland volgen. Het is ook vaak mogelijk om dit op de locatie van je bedrijf te voldoen. Tijdens deze training leer je om eerste hulp te verlenen, personen uit een gebouw te evacueren en om een beginnende brand te bestrijden.

EHBO-diploma

Onthoud dat een medewerker met een EHBO-diploma geen BHV´er is. Met een EHBO-diploma ben je in staat om eerste hulp te verlenen, maar je mist kennis op het gebied van evacuatie en brandbestrijding. De BHV-organisatie binnen een bedrijf kan wel bestaan uit een mix van EHBO´ers en BHV´ers, maar dit hangt af van de bestaande risico´s binnen een bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *