Er zijn veel gebitsproblemen die je misschien ervaart en niet eens weet. Heb je last van symptomen? Maak dan gerust een afspraak bij je Tandarts Amsterdam. Dit is de beste manier om de behandeling te krijgen die je gebit nodig heeft. Je hoeft niet bang te zijn om je tandarts te vertellen hoe je je voelt. Zelfs als je denkt dat je je goed voelt, kan er iets aan de hand zijn dat tot ernstige gebitsproblemen kan leiden. Soms merk je het pas op als het een ernstig probleem is geworden. Ga daarom regelmatig op bezoek bij je tandarts.

Bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees is een veelvoorkomend probleem dat vaak wordt genegeerd. Ze kunnen een teken zijn van tandvleesontsteking, die vaak wordt veroorzaakt door bacteriën in de mond. Als je bloedend tandvlees hebt, is het belangrijk om een ​​goede mondhygiëne te hebben en regelmatig voor controle naar Tandartsen Rotterdam Zuid te gaan. Tandvleesaandoeningen kunnen worden voorkomen door dagelijks tussen de tanden te flossen en tweemaal per dag te poetsen met een elektrische tandenborstel. Als je een bloeding opmerkt tijdens het poetsen of flossen, neem dan onmiddellijk contact op met je tandarts. Op deze manier kunnen ze je behandelen voordat het probleem erger wordt.

Ontbrekende tanden

Een ontbrekende tand kan je gezondheid negatief beïnvloeden en tot verdere gebitsproblemen leiden. De meest voorkomende reden dat een tand verloren gaat, is door tandbederf, parodontitis of tandvleesaandoeningen. Ontbrekende tanden kunnen ook optreden na een blessure, als gevolg van terugtrekkend tandvlees of door het natuurlijke verouderingsproces. Om ontbrekende tanden op de juiste manier te vervangen, moet je ze laten vervangen door tandheelkundige implantaten. Tandimplantaten zijn metalen stiften die operatief in het kaakbot worden geplaatst, dat dient als basis voor kunsttanden. De kronen hechten zich vervolgens aan deze stiften met behulp van titanium schroeven die tijdens de implantatieprocedure in elke stift worden gestoken. Met regelmatige mondhygiëne en goede thuiszorggewoonten kunnen tandheelkundige implantaten lang meegaan zonder dat er grote problemen ontstaan.

Slechte adem

Slechte adem is een veelvoorkomend probleem waar mensen over de hele wereld mee te maken hebben. De meest voorkomende oorzaak hiervan is een opeenhoping van bacteriën in je mond, wat kan leiden tot andere gebitsproblemen zoals tandvleesaandoeningen. Maak dus regelmatig een afspraak bij je tandarts om deze problemen tijdig in kaart te brengen en zo nodig te verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *