Ziet jouw natuurstenen vloer er dof uit en kan het wel een opfrisser gebruiken? Dan kun je jouw natuurstenen vloer laten reinigen zodat je nog jarenlang kan genieten van je prachtige vloer. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit aan te pakken. Enkele stappen zijn erg belangrijk om te volgen zodat je jouw natuurstenen vloer niet beschadigd. Bepaalde schoonmaakmiddelen mogen absoluut niet gebruikt worden tijdens de reiniging van jouw natuursteen. Deze schoonmaakmiddelen mogen niet gebruikt worden omdat ze een vettig laagje op de vloer brengen. Laat daarom jouw natuurstenen vloer reinigen door een specialist.

Welke soorten natuursteen kan je reinigen?

Er bestaan veel natuursteen soorten. Zo kun je marmer, terrazzo, graniet, leisteen, hardsteen, en kwartsiet vloeren laten reinigen. Natuurlijk bestaan er nog andere natuurstenen, maar deze zijn wel de populairste soorten. Elke natuursteen moet anders behandeld worden. Een specialist weet precies welke behandeling er nodig is voor jouw natuursteen. 

Hoe gaat een specialist te werk? 

Bij het reinigen van natuursteen komt veel bij kijken. Een specialist start met het ontvetten van de natuurstenen vloer. Met de machinale bewerking zullen alle krasjes en en beschadigingen weggehaald worden. De volgende stap is de natuursteen kristalliseren. Door middel van zuurpoeder kunnen we het natuursteen polijsten en hierdoor wordt de glans in uw vloer hersteld. De glans is afhankelijk van de steensoort en dus de hardheid ervan. De laatste stap is het impregneren. De poriën worden hierdoor dichtgezet, zodat vuil niet meer in de steen kan trekken.

Laat je vloer weer helemaal stralen

Door middel van polijsten kan je zelf de glans van je vloer bepalen. Hoe hoog uiteindelijk de glans wordt is afhankelijk van de kwaliteit van de natuursteen. Je kan de glans in 3 soorten verdelen: hoogglans, zijde- of satijnglans en matglans of verzoet. Een specialist geeft je advies om te kijken welke glans het beste bij jouw natuursteen past. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *