Duurzaamheid is een hot topic in de verpakkingsindustrie. Steeds meer bedrijven streven ernaar om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en vriendelijker te zijn voor Moeder Natuur. Het is belangrijk om te begrijpen wat verpakkingen duurzaam maakt of niet. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je de meest duurzame optie krijgt. De eerste en belangrijkste stap naar duurzame verpakkingen is het kiezen van de juiste verpakkingsmaterialen. De algemene misvatting over duurzame verpakkingsmaterialen is dat ze niet gemaakt zijn om duurzaam te zijn, in tegenstelling tot plastic verpakkingen. Biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen zoals dozen zijn in de loop der jaren echter duurzaam gemaakt.

Dozen

De meest gebruikelijke manier om duurzaam te zijn op het gebied van verpakking, is door dozen kopen en deze te gebruiken in alle items die je moet inpakken. Een doos is een container gemaakt van golfkarton of karton die wordt gebruikt om items op te slaan, te beschermen en te verplaatsen. Ze zijn meestal gemaakt van twee flappen karton die aan elkaar zijn gelijmd op een deel van golfpapier. Houd er bij het kiezen van de juiste doos voor je product rekening mee dat je een maat moet kiezen die perfect past bij de vorm van je product. Zo raakt het niet beschadigd tijdens het transport.

Biologisch afbreekbare schuim verpakking

Biologisch afbreekbare schuimverpakking is gemaakt van hernieuwbare bronnen, dus ze zijn duurzaam en milieuvriendelijk voor het milieu. Ze zijn ook duurzamer omdat ze de afvalkosten kunnen verlagen. Het is belangrijk op te merken dat alleen biologisch afbreekbare verpakkingen gemaakt met suikerriet of ander plantaardig materiaal als echt “groen” kwalificeren. Producten gemaakt met op petroleum gebaseerde chemicaliën kunnen nog steeds sporen van giftige ingrediënten zoals BPA bevatten. Dit kan nog steeds schadelijk zijn voor het milieu wanneer ze op stortplaatsen worden afgebroken als gevolg van chemische verontreiniging tijdens productieprocessen.

Kraftpapier verpakking

Kraftpapier is een papiersoort die is gemaakt van gerecyclede katoen- of linnen vezels. Je kent dit materiaal misschien als de verpakking die wordt gebruikt voor geschenkdozen en geschenkzakjes. De bruine kleur komt van de natuurlijke kleurstof die wordt gebruikt bij de pulpproductie. Kraftpapier is sterk, duurzaam, recyclebaar en biologisch afbreekbaar.

Luchtkussen verpakkingen en verzendzakken

Luchtkussens zijn een geweldige manier om de producten te beschermen tijdens het transport. Ze kunnen ook worden gebruikt om kwetsbare items op te vangen en te beschermen. Luchtkussens zijn herbruikbaar en ze zijn gemaakt van een lichtgewicht materiaal dat minder dan de helft van het gewicht van noppenfolie weegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *