De natuur zit vol met planten die goed voor je zijn! We halen al eeuwenlang onze medicijnen uit de natuur. Veel producten uit de supermarkt zijn erg bewerkt, en dit is niet altijd even goed voor je. Een gezondere levensstijl begint met meer natuurlijke producten in je voeding verwerken.

Je hebt de laatste jaren vast wel eens van chia zaad, macapoeder en kurkuma gehoord. Dit zijn zogenaamde superfoods. Deze producten bevatten veel goede vitamines en mineralen, en worden al eeuwen in veel culturen gebruikt.  

Wat doe ik er mee?

Vooral kurkuma is erg populair tegenwoordig. Kurkuma wordt ook wel koenjit of Indiase geelwortel genoemd. Als je de wortel van deze plant droogt en tot poeder maakt, krijg je kurkuma poeder! Dit poeder geeft je eten en drinken een hele levendige gele kleur. Bij De Kurkuma Specialist kun je kurkuma is veel vormen kopen. De poeder variant is de meest veelzijdige manier om het in je dieet te verwerken. Doe wat kurkuma door je rijst en je krijgt mooie gele korrels! Je kunt er ook drankjes van maken, mix het dan met wat honing en gember.

Als je de ietwat bittere smaak niet zo lekker vindt, kun je ook kurkuma capsules halen. Ideaal als je niet zo van koken houdt, maar wel de voordelen wilt ervaren van kurkuma! Kurkuma gaat met bepaalde medicatie niet zo goed samen. Gelukkig zijn de voordelen van kurkuma ook te ervaren in bijvoorbeeld een gezichtsmasker of zeep.

Voordelen

In Azië kennen ze al eeuwen de voordelen van kurkuma. Het helpt bij ontstekingen, het verbranden van vet en het helpt de lever met het ontgiften van je lichaam. Dat het je gerechten ook nog een prachtige kleur geeft, is een mooie toevoeging. Vooral in vegetarische en veganistische gerechten komt kurkuma tot zijn recht. Gezonde maaltijden hoeven zeker niet saai te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *