Tja, dat is nu eens een vraag die we onszelf allemaal stellen. Wanneer kunnen we een vakantie gaan boeken? Is het überhaupt wel mogelijk om op vakantie te gaan deze zomer? Hoe zit dat nu met je plannen voor een vakantie in Spanje? Blijft het reisadvies Ibiza ongewijzigd en kun je altijd zonder test terug naar Nederland? Niemand weet het, maar dat betekent niet dat we je geen tips kunnen geven!


Boeken of last-minute?

Dit is een afweging die vele momenteel maken. Iedereen zijn voorkeur is hier anders, maar wanneer je gaat voor boeken moet je goed opletten. We adviseren om in ieder geval via een reisbureau te boeken. Zij kunnen jou makkelijker persoonlijk advies geven dan de grote bedrijven als TUI wanneer het verkeerd gaat. De grote organisaties hebben het dan namelijk te druk met omboeken en annuleren om jou te woord te staan. Wanneer je boekt, of dat nu direct of via een reisadviseur is, moet je goed op de voorwaarden letten. Zorg er voor dat je vlak voor vertrek nog kunt annuleren of dat je in ieder geval je geld terug krijgt bij code oranje. Indien je geen goede voorwaarden kunt krijgen, raden we toch aan een last-minute reisje te gaan boeken.

Vliegen of niet?

We willen allemaal weer het vliegtuig in, maar deze optie ligt toch niet zo voor de hand. Zoals we al aangaven zijn flexibele voorwaarden belangrijk, en vliegtuigmaatschappijen bieden deze vaak niet aan. Tenzij je met de grotere spelers op reis gaat zoals KLM, is het daarom niet verstandig om ruim van tevoren je vluchten te boeken. Onze tip: kies voor een ouderwetse roadtrip. Dit is écht niet minder leuk, je kunt namelijk elke dag beslissen waar je zin in hebt. Regent het? Rij de stad in voor een dagje winkelen of ga op grottentour. Een heerlijk zomerse dag? Slenter langs een leuke haven of neem surf les op de Portugese stranden. En je raadde het al, wanneer je vakantie toch onverhoopt geannuleerd moet worden, heb je geen hoge kosten! En je hoeft je vakantie naar Ibiza dan ook helemaal niet te vergeten, je kunt hier namelijk vanuit Barcelona of Valencia naartoe. Lees alle tips over dit eiland op Beleefibiza.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *