Een bandenstelling wordt ook wel een bandenrek genoemd. Dit is een stockageoplossing voor het stockeren van verschillende soorten wielen voor de auto en velgen. Dit wordt gedaan op een rekkensysteem. De bandenstelling is dus eigenlijk een plaats besparende oplossing. Het stockeren van banden is juist goed voor ze. Wanneer je de banden niet of niet goed stockeert dan kunnen zij verslijten. Er zijn verschillende elementen die invloed hebben op de levensduur van een band. Je kunt hierbij denken aan de lucht, het water en het licht. Het is belangrijk dat je de banden dus stockeert. Dit vooral noodzakelijk bij dure banden. Zo gaan de autobanden langer mee. Voor de bandenstelling kun je terecht bij allerlei winkels. Een voorbeeld hiervan is Begra.

Verschillende soorten

De bandenstelling zijn er in verschillende soorten. Zo heb je over het algemeen 4 soorten van de bandenstellingen. Zo bestaan de verticale bandenstelling, de horizontale bandenstelling, de bandenstelling met platform en de mobiele bandenstelling. De verticale bandenstelling kan in zowel lage als in hoge opslagruimtes geplaatst worden. Bij de horizontale bandenstelling worden de banden horizontaal gestockeerd. Hier kun je ruimte besparen door gewone banden en zware en grote banden te stockeren. Bij de bandenstelling met platform wordt er gebruik gemaakt van een extra vloer. In sommige gevallen is het handig om een extra vloer te plaatsen in een hoge opslagruime. Dit wordt ook wel de tussenvloer genoemd. Hierdoor worden er extra verdiepingen in de hoogte gecreƫerd. Tot slot heb je de mobiele bandenstelling. De mobiele bandenstelling is makkelijk te verplaatsen. Het is verstelbaar via de vloerrails en geleidingsrails. Dit is manueel of elektrisch verstelbaar. Bij de mobiele bandenstelling is het belangrijk dat het maximum aan capaciteit niet wordt overschreden.

Lichte en zware stelling

Er is een verschil tussen lichte en zware stellingen. Bij de lichte stelling kunnen er 4 tot 6 banden gestockeerd worden per niveau. Bij de zware stelling zijn dit 8 banden per niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *