Voor veel mensen is het eerste kopje koffie van de dag het moment waarop ze echt wakker worden. Dit begint al bij de geur van het kopje koffie, die langzaam omhoog komt uit het Nespresso apparaat nadat je deze aan hebt gezet. De geur van lekkere koffie is iets wat je prikkelt, maar ook iets waar je rustig van wordt. Als je deze ruikt, dan weet je dat je een goede start van je dag gaat maken. Verschillende soorten koffie brengen ook verschillende aroma’s met zich mee. Wil jij in de ochtend (of op een ander moment van de dag) een keer een ander aroma ruiken? Neem dan eens een kijkje bij de verschillende soorten koffie die De Koffiejongens in het assortiment hebben klaarstaan. Je kan bij dit bedrijf een abonnement nemen, waarbij je elke maand een nieuwe lading 100% biologisch afbreekbare koffiecups in de brievenbus krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Lungo koffiecups. Aangezien je hiermee onbeperkt kan variëren, zorg je zo ook voor flink wat afwisseling in de aroma’s die in je huis te ruiken zijn. Niet onbelangrijk: de smaken van dit merk zijn ook dik in orde!

Een subtiele koffie die heerlijk smaakt

Laten we de verschillende smaken van De Koffiejongens eens voor je op een rijtje zetten. We beginnen dan met de Lungo. Dit is een uitgebalanceerde koffie die zeer zacht van smaak is. Lungo is het Italiaanse woord voor ‘lang’. Dit slaat op de tijd die nodig is om een kopje te bereiden. Hierdoor heeft de koffie veel meer tijd om zijn smaak door te geven aan het water. Gevolg: een kopje koffie waar je optimaal van kan genieten. Niet alleen smaakt deze koffie heerlijk, het is ook nog eens een koffie met een rijke afdronk. Wat niet onbelangrijk is, is het feit dat deze koffie niet alleen zacht smaakt, maar ook nog eens zacht is voor je systeem. Zo kan je de Lungo de hele dag door drinken. Vind jij de Lungo heel lekker, maar zou je willen dat hij toch wat meer pit had? Dan kan je ook voor een Lungo Forte of een zelfs een Lungo Extra Forte kiezen. Deze smaken verschillen op subtiele wijze van de gewone Lungo, maar komen wel echt bij je binnen. Zo heeft de Lungo Forte een nasmaak van ontbijtkoek en speculaas, terwijl de Extra Forte als nasmaak een vleugje whisky heeft.

Koffiesmaken met pit

Mag jouw koffie nog wel wat intenser zijn en krijg je ook graag energie van je kopje koffie in de ochtend? De Espresso is dan natuurlijk de juiste keuze. Dit woord is het Latijnse woord voor ‘uitpersen’, wat gelijk een goede omschrijving is van hoe deze koffie wordt gemaakt. De koffie wordt namelijk onder zeer hoge druk geperst. Het gevolg is dat je maar een kleine hoeveelheid koffie krijgt, die wel een intense, volle smaak heeft. Bij een Espresso wordt net zoveel koffie gebruikt als bij een Lungo, alleen komt hier minder water bij. Dit heeft een duidelijk effect op de smaak. Nog niet intens genoeg? Kies dan voor een Ristretto. Hier wordt namelijk nog minder water bij gebruikt. Zo wordt het kopje koffie steeds kleiner, maar heeft het ook steeds meer smaak! Ook de Ristretto cups bestel je eenvoudig bij De Koffiejongens.

Laten we de Decaf niet vergeten

De Koffiejongens hebben ook een heerlijke Decaf koffie, voor die mensen die wel van koffie houden, maar het liever wat minder sterk willen. Met deze Decaf hoef je nooit meer bang te zijn dat je kopje koffie je ‘s nachts wakker houdt. De Decaf is te drinken als Espresso of Lungo en heeft een subtiele, zoete, amandelachtige smaak.

Waarom kiezen voor De Koffiejongens?

Als je na dit blog nog niet bent overtuigd om de koffie van De Koffiejongens eens te proberen, dan kunnen we je nog wel een aantal redenen geven. Zo wordt deze koffie geleverd als koffiecups die je gewoon in je Nespresso-automaat doet. En laten we daarbij niet vergeten: deze cups zijn 100% biologisch afbreekbaar! De koffie wordt in de meeste gevallen lopend of met de fiets bij je afgeleverd, is gecertificeerd door de Rainforest Alliance en wordt ook nog eens in verantwoord karton verpakt. En wees nou eerlijk, hoe handig is het dat je koffie gewoon op de deurmat bij je wordt afgeleverd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *