Je wilt natuurlijk een woning die eenheid uitstraalt. Die eenheid moet dan vooral zijn dat het een plek is waar jij je op je gemak voelt. Daarom kies je bijvoorbeeld dezelfde kleuren in de kamers. Ook kan je bijvoorbeeld kiezen om overal laminaat te leggen. Dit maakt het gemakkelijker om voor eenheid te zorgen. Dat neemt niet weg dat je natuurlijk wel ook elke ruimte een eigen karakter wilt geven. Denk alleen al aan je eigen slaapkamer en de slaapkamers van de kinderen. Die moeten ook wel iets eigens hebben. 

Aan de slag met raamdecoratie

Een goede manier om kamers een eigen gezicht te geven, is door aan de slag te gaan met verschillende soorten raamdeco. Wanneer je kijkt naar hoe je de ramen kan verduisteren, dan zijn daar heel veel methoden voor. Misschien heb je in je eigen slaapkamer wel een wat meer klassieke look gekozen. Dan gebruik je daar natuurlijk ook andere gordijnen voor dan voor de moderne kinderkamer.

Bovendien is het natuurlijk ook nog eens zo dat je lang niet altijd alleen maar aan gordijnen vast zit. Dat betekent dus ook dat je nog meer mogelijkheden hebt om met raamdecoratie de kamers een eigen karakter te geven. Het is bovendien ook nog eens zo dat hier een goede praktische kant aan kan zitten. Ook dat is natuurlijk belangrijk om mee te wegen.

De meubels die je kiest

Wanneer je kijkt naar de verschillende ruimtes, dan heb je daar ook verschillende soorten meubels voor nodig. Zo kan je bijvoorbeeld alleen al kijken naar wat je in een werkkamer nodig hebt. Daar zet je bijvoorbeeld een bureau of een werktafel, aangevuld met een ergonomische stoel. Wanneer je echter kijkt naar een slaapkamer, dan zie je daar vooral een comfortabel bed voor je. Eventueel aangevuld met een luie stoel om je lekker te kunnen terugtrekken op het moment dat je dit even nodig hebt. Zo zie je dus dat je met de meubels heel gemakkelijk kan helpen bepalen om wat voor type kamer het eigenlijk gaat. 

Werken met verschillende kleuren

Je kan de kamers natuurlijk ook elk een eigen kleur geven en dan op die manier onderscheid erin aanbrengen. Het is altijd een goed idee om te kijken hoe je dit op de juiste manier kan doen. Aan de ene kant zorgen voor eenheid, maar aan de andere kant ook voor onderscheid is zo heel gemakkelijk te realiseren. Waardoor je dus ook zeker kan zijn dat je met veel meer plezier van de verschillende ruimtes en kamers gebruikmaakt. De kleuren dragen daaraan bij.

Niet te veel onderscheid

Het is wel belangrijk om goed op te letten hoe je dit aanpakt. Wanneer je de kamers een eigen karakter wilt geven, dan is het verleidelijk om hele andere dingen ermee te doen. Aan de andere kant is het natuurlijk wel slim wanneer je een bepaalde mate van eenheid kan bewaren. Op die manier houd je de woning ook wel gewoon goed leefbaar op de juiste wijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *