In films komt het regelmatig voor dat mensen een robot zo ver ontwikkelen dat deze slimmer wordt dan de mens en daardoor de wereld overneemt. Precies om deze redenen zijn mensen soms sceptisch over het gebruik van kunstmatige intelligentie. Gelukkig is dit geen reële angst: kunstmatige intelligentie biedt juist enorm veel mogelijkheden, bijvoorbeeld aan de hand van ChatGPT. In deze blog vertellen we je hier meer over, dus lees snel verder!

Wat is ChatGPT?

De kans dat je de naam de afgelopen maanden al een paar keer voorbij hebt horen komen is groot. ChatGPT is een AI die het mogelijk maakt om binnen no-time een tekst voor je te schrijven. Je voert een onderwerp in, een schrijfstijl en een taal en de bot produceert binnen een minuut een bruikbare tekst, die je kunt gebruiken voor je website, voor een schoolopdracht, etc. Om dit te doen wordt er gebruik van gemaakt van kunstmatige intelligentie: vergelijkbare teksten worden bekeken, vertaald en herschreven, waardoor er een unieke tekst ontstaat die enkel door jou gebruikt kan worden. Ideaal, toch?

Hoe zet je ChatGPT in?

Momenteel werkt er binnen jouw bedrijf een content marketeer die de hele dag druk is met het bedenken en schrijven van pakkende teksten. Erg veel tijd dus; tijd die bespaard kan worden wanneer ChatGPT ingezet wordt. Door je content marketeer met deze bot te laten werken, houdt deze enorm veel tijd over voor andere werkzaamheden, waardoor jouw bedrijf naar een nieuw niveau wordt getild. Je laat je SEO-teksten schrijven door de AI, maar gebruikt deze ook voor je captions op social media, etc. 

Daarnaast is een interessante ontwikkeling dat Bing aan het kijken is of ze ChatGPT onderdeel van hun zoekmachine kunnen maken. In plaats van een lijst van zoekopdrachten, ontvang je simpelweg antwoord op je vraag, geformuleerd door de AI. Of dit aanslaat moeten we nog zien, maar het zou zo maar eens het SEO-landschap voor altijd kunnen veranderen.

Hulp met ChatGPT

Zodra je met ChatGPT aan de slag gaat, zul je merken dat het formuleren van een perfecte tekst vaak toch lastiger is dan je had verwacht. Daarnaast ben je niet de enige gebruiker van ChatGPT: de site is voor de reguliere gebruiker vaak overbelast. Door in zee te gaan met een Digital Agency als Traffic Today, werk je met een partner die precies weet hoe ze deze tool in moeten zetten. Zo staat jouw website binnen no-time gevuld met perfecte teksten. Kom in contact met Traffic Today en ervaar het zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *