Groente recepten zijn de beste manier om je voedingsstoffen binnen te krijgen. Ze zitten vol vitamines, mineralen, antioxidanten en andere voedingsstoffen die je gezondheid kunnen verbeteren. Als je op zoek bent naar manieren om meer groenten in je dieet te eten, zijn er enkele eenvoudige groente recepten die je zullen helpen daar aan te komen. Al deze groente recepten hebben geen ingewikkelde en moeilijk te vinden ingrediënten nodig. Je kunt ze gewoon bij je plaatselijke supermarkt halen en door de lidl aanbiedingen bladeren om te zoeken naar kortingen en aanbiedingen voor alle ingrediënten die je nodig hebt.

Geroosterde spruitjes

Geroosterde spruitjes zijn een geweldige manier om van deze kleine groente te genieten. Het roosterproces brengt de natuurlijke zoetheid van dit kleine koolachtige plantje naar voren en maakt het mals genoeg om te eten. Verwarm eerst je oven voor op 200 graden Celsius. Was de spruitjes en verwijder eventuele losse blaadjes. Snijd vervolgens het steel uiteinde af met een scherp schilmesje of een keukenschaar. Snijd elke spruitje in de lengte doormidden, zodat je twee helften per spruitje hebt. Leg ze vervolgens met de snijkant naar beneden op met folie beklede bakplaten. Je hebt slechts één vel per pond spruiten nodig. Sprenkel er dan wat olijfolie over voordat je ze in de oven zet. Bij die temperatuur duurt dit ongeveer 30 minuten. Als ze klaar zijn, moeten ze aan de buitenkant bruin en krokant zijn, maar van binnen nog zacht als je erin gaat met een vork of mespunt. Je kunt spruitjes gemakkelijk kopen in de supermarkt of op de lokale boerenmarkt. Als je ze in de supermarkt koopt, zoek dan in Allefolders om aanbiedingen en kortingen te krijgen.

Knolselderijpuree Met krokante sjalotten & tijm

Knolselderijpuree is een smakelijk bijgerecht dat je naast varkensvlees of kip kunt serveren. Je kunt het ook gebruiken als basis voor een soep of zelfs een voorgerecht. Om dit recept te bereiden heb je knolselderij, tijm, sjalotten, plantaardige olie, sherryazijn en zout nodig. 1 pond knolselderij, 1 kopje water, 2 eetlepels boter, 1/3 kopje slagroom, 2 theelepels verse tijmblaadjes. Plaats gesneden stukjes in een kleine pan met water op middelhoog vuur tot ze zacht zijn wanneer ze doorboord zijn met een vork of gedurende ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de brokken. Giet de gekookte stukken af ​​in een vergiet zodra ze goed gaar zijn en doe ze terug in dezelfde pan samen met 2 eetlepels boter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *