Nederlanders hebben gemiddeld 4,9 hectare per persoon nodig. Dit betekent dat we eigenlijke anderhalve aarde nodig hebben om ons levensonderhoud te voorzien. Voorlopig kunnen we nog niet uitbreiden naar een andere planeet, dus zullen we onze impact op het milieu in toom moeten houden. De gemakkelijkste manier voor een individu om een ​​verschil te maken, is thuis. Begin met het omzetten van de volgende eenvoudige ideeën voor onmiddellijke resultaten die zowel de planeet als je portemonnee ten goede komen!

Installeer zonnepanelen

Zonne-energie is een zeer schone en hernieuwbare vorm van energie. In tegenstelling tot de conventionele vormen van energiebronnen, stoot een zonnepaneel geen broeikasgassen uit en maakt het ook geen gebruik van zware metalen zoals kwik. De volledige energie wordt verzameld met alleen de zonnestralen. Daarom is het minder schadelijk voor jou en voor het milieu. Hiernaast is het ook een veilige investering en zal de waarde van je huis stijgen. Volgens woonaholic.nl kun je zelfs de BTW over de aankoop terugkrijgen van de belastingdienst waardoor het een investering is die makkelijker te realiseren is!

Ga voor een pelletkachel

Pelletkachels zijn een duurzame keuze, omdat de koolstof die vrijkomt bij verbranding gelijk is aan de koolstof die door de boom wordt opgenomen tijdens de groei. Hierdoor is deze kachel CO2-neutraal. Volgens wonenwijzer.nl worden pellets gemaakt van houtresten. Het is dus beter om ze te gebruiken dan te laten verrotten.

Wees meer bewust

Waarschijnlijk verbruik je meer energie en water dan je denkt. Denk eens aan de lichten die je per ongeluk aan laat staan, de lange douches die je neemt en alle stekkers die nutteloos in het stopcontact zitten. Dit is helemaal niet nodig én slecht voor het milieu. Let hier op en installeer voor de zekerheid spaarlampen, een waterbesparende douchekop en een regenwatertank. Wordt een bewuste consument door lokale planten te kiezen, vleesconsumptie te verminderen en items met gerecyclede inhoud te kopen. Dit zijn makkelijk te implementeren tips die al veel helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *