Vliegen in een volgepakt vliegtuig of een meerdaagse cruise boeken zit er voorlopig nog niet in. Om nog maar te zwijgen van het feit dat elk land dat je wilt bezoeken, zijn grenzen niet openstelt voor buitenlanders. Zelfs als ze dat doen, word je mogelijk 14 dagen in quarantaine geplaatst wanneer je aankomt. Zou je naar het buitenland gaan onder deze voorwaarden? Erg onwaarschijnlijk.

Een vakantie in eigen land of eigen tuin, we zullen er dan toch nog even aan moeten geloven. Zo erg is dat eigenlijk helemaal niet. Ons kleine landje is namelijk stiekem best wel mooi. En het is ook nog eens beter voor het milieu! Dit is was je allemaal kunt doen.

Stedentrips

We zijn allemaal gek op een stedenreisje naar Barcelona, Praag of Rome, maar waarom doen we dit amper binnen Nederland? Travelfans.nl adviseert de levendige steden Utrecht, Amsterdam en Rotterdam, maar denk ook eens aan Maastricht, Giethoorn of Bourtange.

Ga de natuur in

Je hoeft niet per sé naar Slovenië om groen te zien. Bergen, oké, die hebben we niet. Dat kan ik niet ontkennen. Maar we hebben wel héél veel mooie natuurgebieden. Denk aan het waddengebied (aanrader!), de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug, Oostvaardersplassen, Drentsche Aa en nog zo veel meer. Huur een (elektrische) fiets of ontdek de gebieden per paard of te voet. Genoeg keuze dus!

Vakantie in eigen tuin

Als je helemaal budget-proof en corona-safe vakantie wilt vieren, dan doe je dat in eigen tuin. Kan er toch nog wel wat budget vanaf? Ga dan aan de slag in je tuin om schaduwplekken te creëren. Travelconcurrent geeft de tip om een pergola te maken, een goedkoper variant voor een overkapping. Je kunt deze gemakkelijk zelf plaatsen en ook weer weg halen, handig! Kleed je tuin verder aan met lampjes, planten en versiering. Wellicht kan er nog een houten terras of opgezet zwembad van af en je hebt een ideale, Rutte-goedgekeurde vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *