Florence

Florence is een van de beroemdste kunststeden ter wereld, vooral bekend om de Ponte Vecchio, waar veel goede winkels te vinden zijn. Naast de brug en zijn kunst staat Florence bekend om zijn heerlijke eten. Florence is rijk aan fantastische lokale producten zoals heerlijke boteroliën, zachte kazen en gegrild vlees. Populaire gerechten zijn onder meer dikke, hartige soepen, Chianti-wijn en gebakken of gestoofd wild zoals wild zwijn, wild en konijn.

Inwoners van New Orleans

New Orleans is misschien wel de meest onverwachte stad op deze lijst, maar vergis je niet, je kunt hier echt genieten van heerlijk eten. De keuken van New Orleans is zeer divers vanwege het erfgoed van de stad. De keuken werd op veel manieren beïnvloed door Indiërs, Afrikanen, Zuid-Amerikanen en Franse kolonisten. Deze verschillende combinaties hebben in New Orleans veel heerlijke gerechten opgeleverd. Enkele verrukkelijke specialiteiten uit New Orleans zijn onder meer;
Gumbo: Dit is een West-Afrikaanse groentestoofpot geserveerd met rijst en een mengsel van zeevruchten en / of vlees.
Po-bout: dit is een sandwich met gebakken garnalen, meerval, oesters of rosbief, gesmoord in saus.

Kijk voor meer reistips op Travelconcurrent.nl.

Tokio

Helaas is het niet zo dichtbij als Italië, maar Tokio is het waard. Tokio heeft alles, van dure sushi en Wagyu-rundvlees tot goedkope noedelshops. Tokio heeft 22 restaurants met Michelin-sterren en daarmee de enige stad met dit aantal in de wereld. Dit komt doordat ze generaties oude technieken weten te combineren met moderne stijlen. Een andere reden waarom het eten in Japan zo lekker is, is dat al het eten uitzonderlijk vers en seizoensgebonden is.

Rome

Rome is vooral bekend vanwege het Colosseum en het Pantheon, maar er is iets mooiers aan Rome dan zijn geschiedenis: eten. Het is bijna onmogelijk om in Rome niet te eten. Natuurlijk worden er talloze pastagerechten aangeboden, waaronder de geliefde carbonara en cacio e pepe, maar je wist misschien niet dat de Romeinen ook een voorliefde hebben voor gefrituurd voedsel. Brokjes knapperig deeg gevuld met bijvoorbeeld gezouten kabeljauw-courgettebloemen en rijst met ragout en mozzarella worden op veel plekken in de stad verkocht. Je kunt natuurlijk ook genieten van heerlijke koffie en genieten van misschien wel de beste pizza ter wereld.
Extra voedingsadviezen vind je op Goede-voeding.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *