Lees hier hoe u uw elektriciteitsrekening voor uw bedrijf kunt verlagen. Medewerkers denken vaak te gemakkelijk: het is op de zaak, onwetend dat verspilling direct invloed heeft op uw bedrijfsresultaat. Diezelfde medewerkers zijn zich vaak buiten het bedrijf in de priveomgeving wel bewust van de energiekosten.

Maak het bespreekbaar

Het is maar al te gemakkelijk om te zeggen dat dit kosten van de zaak zijn en dat uw werknemers niet hoeven te besparen. Dat kan alleen als je dit onderwerp als ondernemer of leidinggevende bespreekbaar maakt. Maak desnoods eenvoudige voorbeelden, zelfs in een bedrijf met een miljoen omzet hoeft het licht niet aan te laten, en de printer de hele nacht in stand-by modus is zonde. Je ziet vaak dat er nog nooit over is bij stil gestaan. Medewerkers weten dan dat energie een forse kostenpost is en dat het altijd voordelig is om te besparen op energieverbruik. Daarom passen ze de opgedane kennis toe om de elektriciteitsrekening van uw bedrijf te verlagen.

Logisch vervolg

Veel van uw medewerkers hebben thuis energiezuinige LED-verlichting en houden ramen en deuren in de winter gesloten om verwarming buiten te voorkomen. Daarnaast gaan ze ook nog eens zuinig om met waterverbruik, en zullen ze hier ook de nodige trucs in hebben. Zo verbruiken ze thuis minder elektriciteit, gas en water. Als ze al deze trucs ook bij jouw bedrijf toepassen, krijg je een lagere elektriciteitsrekening.

Schakel over en begin met sparen

Het verminderen van het energieverbruik in uw bedrijf is niet meteen een voordeel. Een keer per jaar komt de rekening van de energieleverancier en pas dan zie je dat het bedrag lager is, dat je misschien te veel maandelijkse voorschotten hebt betaald en je dus geld terugkrijgt. Door energie te vergelijken en over te stappen naar een energieleverancier kunt u direct een lagere elektriciteitsrekening krijgen. Het is eigenlijk heel eenvoudig om van leverancier te veranderen .Samen met de bewustwording van uw medewerkers over het effici├źnt omgaan met energie, krijgt uw bedrijf gegarandeerd meer winst. Uw bedrijfskosten laag houden is net zo eenvoudig als het schillen van een appel, dus begin nu met het vergelijken van energie voor uw bedrijf en bespaar meteen veel geld!

Voor meer tip kijk ook op nieuwsbunker.nl of dehuisaanhuiskrant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *