Je moet nitril handschoenen kopen als het gaat om veiligheidsuitrusting tijdens medisch gebruik. Deze stevige en duurzame handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber dat latexvrij is. Ze zijn geweldig voor mensen met allergieën of gevoeligheden voor andere natuurlijk latex rubber producten. Van nitril handschoenen is aangetoond dat ze duurzamer zijn dan latex en ook een betere perforatieweerstand bieden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Deze wegwerphandschoenen houden je veilig terwijl je je handen volledig kunt gebruiken, of je ze nu nodig hebt voor medische onderzoeken of algemeen gebruik in huis.

Verschil tussen latex handschoenen en nitril handschoenen

Er zijn veel verschillende soorten handschoenen verkrijgbaar. Het meest voorkomende type handschoenen dat in de horeca en andere industriële omgevingen wordt gebruikt, zijn latex handschoenen. Nitril handschoenen worden steeds vaker gebruikt omdat latex een latexallergie kan veroorzaken. Het belangrijkste verschil tussen latex en nitril is dat nitril prikbestendiger is dan latex. Dit maakt het een betere keuze voor mensen die zwaar werk met hun handen moeten doen. Als je op zoek bent naar handschoenen van topkwaliteit, zoek dan niet verder en koop nu nitril handschoenen!

Poedervrije handschoenen

Het eerste en belangrijkste dat je moet weten over nitril handschoenen, is dat ze poedervrij zijn. Dit betekent dat er geen poederachtige resten achterblijven op je handen of de dingen die je aanraakt. Dit is belangrijk omdat handschoenen met dit soort residu bij sommige mensen irritatie kunnen veroorzaken. Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde veelvoorkomende materialen die in handschoenen worden aangetroffen, waaronder talk of maizena. Poeder helpt je handen droog te houden tijdens het werken met natte voorwerpen zoals voedselproducten, maar het kan ook de gevoelige huid irriteren door een bron van stof dat tijdens het gebruik in de poriën van een handschoen terechtkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *