Er zijn veel soorten zonnefilters met verschillende SPF-niveaus op de markt verkrijgbaar. Het kan je in de war brengen om de beste te kiezen. Een van de aanbevolen producten die je kunt kiezen is zonnebrand factor 50 van Australian Gold. De meeste mensen kunnen wat problemen ondervinden bij het kiezen van de zonbeschermingsfactor in de zonnebrandcrème. Bovendien zijn anderen misschien niet in staat om het type zonnebrandcrème te bepalen, zoals chemische zonnebrandcrème of fysieke zonnebrandcrème. Er zijn verschillende aspecten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste zonnebrandcrème. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met het type huid, het type activiteiten en de duur van de buitenactiviteiten. Hier is een korte richtlijn om de beste zonnebrandcrème te kiezen.

SPF en soorten zonnebrandcrème kiezen

Wanneer je zonnebrandcrème koopt, moet je het etiket controleren om de informatie over SPF te weten te komen. Je moet zonnebrandcrème kiezen met minimaal SPF 30. SPF 30 kan 97% UVB-straling blokkeren. Bovendien kan Australian Gold zonnebrandcrème met SPF 50 wel 98% van de schadelijke stralen filteren. Kies dan voor zonnebrandcrème met een breed spectrum. Het betekent dat het bescherming kan geven tegen zowel UVA als UVB. Verder moet je kiezen voor een waterafstotende zonnebrandcrème. Dus zelfs als je zweet, zal de zonnebrandcrème dan niet verdwijnen. Als je gaat zwemmen, moet je ook waterbestendige zonnebrandcrème aanbrengen. Voor het beste resultaat moet je de zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw aanbrengen.

Gezien het huidtype

Iedereen heeft een ander type huid. Je moet dus de zonnebrandcrème selecteren die goed bij jouw huidtype past. Als je bijvoorbeeld een vette huid hebt, moet je zonnebrandcrème op waterbasis kiezen. Het product dient niet-comedogeen te zijn. Aan de andere kant moet iemand met een droge huid voor een vochtinbrengende zonnebrandcrème kiezen. De huidskleur is ook van invloed op de selectie van zonnebrandcrème. Hoe lichter je huidskleur is, hoe hoger het SPF-niveau dat je moet kiezen. Ook al heb je een donkere huid, toch moet je zonnebrandcrème met SPF 15 of 30 aanbrengen als je naar buiten gaat. Als je een heel lichte huid hebt, moet je zonnebrandcrème met SPF 50 of SPF 100 aanbrengen. Zorg ervoor dat je je opnieuw insmeert als je veel buitenactiviteiten moet doen gedurende een langere tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *