Sporten en in beweging blijven is voor iedereen belangrijk, ongeacht hoe oud je bent. Het kan soms moeilijk zijn om jezelf ertoe aan te zetten om naar de sportschool te gaan. In deze blog geven wij je daarom de leukste tips wat jij kan doen om sporten te laten voelen als spel en plezier. Kijk ondertussen even bij Vikingchoice voor actief speelgoed voor jong en oud.

Oneindig springen op je eigen tuintrampoline

Het beste wat je kunt doen is een trampoline kopen. Dit is het meest perfecte actieve speelgoed voor in de tuin. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud tot hoe oud je het zelf nog aandurft. Trampolines kun je kopen in verschillende typen, maten en vormen. Let bij de aankoop goed op het maximaal belastbare gewicht en overschrijdt dit niet tijdens het springen. Zoek je wat extra veiligheid tijdens het springen, of zijn de springers nog onervaren? Kies dan altijd voor een trampoline met veiligheidsnet en extra dikke randafdekking. Houdt ook altijd een vrije valzone van 100 cm rondom de trampoline aan. Kies je voor een ingraaftrampoline? Graaf altijd diep genoeg en test voorzichtig hoe diep de springmat uitrekt.

Neem een verfrissende duik in je eigen opzetzwembad

Zoals je weet kan het goed warm worden tijdens de zomermaanden. Er is dan niets beters dan even afkoelen in je eigen opzetzwembad met eigen pomp en filtersysteem. Geschikt voor het hele gezin en verkrijgbaar tot wel diameters van 550 cm. Bij een zwembad aankopen geldt over het algemeen, hoe completer, hoe beter. Naast het zwembad zelf dien je het zwembad goed te onderhouden door regelmatig de filters te vervangen en ervoor te zorgen dat de PH-waarde binnen de normen voldoet. 7 wordt gezien als PH-neutraal, waarbij zwembadwater een PH-waarde tussen de 7,2 en 7,8 moet hebben. Pas tussen deze waardes werken chloortoevoegingen het beste.

De ultieme workout beleef je op je jumping fitness trampoline

Jumping fitness is een van de meest intensieve cardio workouts die je ooit zult meemaken. Je voert oefeningen, die je normaal gesproken op een sportmat zou uitvoeren, nu uit op een trampoline die speciaal ontworpen is voor korte en explosieve oefeningen. De perfecte sport om thuis of op de sportschool uit te voeren. Volg online of klassikale lessen en train jezelf in vorm voor de aankomende zomervakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *