Als je het gevoel hebt dat je energieniveau niet is wat je zou willen, dan kun je overwegen om wat vitamines of supplementen te nemen om energieker te worden. Een schijnbaar onbeduidende actie, zoals voldoende water drinken, kan desondanks een aanzienlijke invloed hebben op hoe je je voelt. Water is nodig omdat het voedingsstoffen naar de cellen in je lichaam transporteert en afvalstoffen uit de cellen haalt. Ondanks dat water ongeveer de helft tot tweederde van je lichaamsgewicht uitmaakt, verlies je regelmatig water via urine, transpiratie en ademhaling. Als je uitgedroogd bent, kan je lichaam je vermoeider en zwakker maken dan normaal. Je kunt je vochtgehalte, dat je lichaam gedurende de dag verliest, op peil houden door een geschikt aantal vloeistoffen te consumeren in de vorm van dranken zoals Nutribites green juice. Dit kan je ook helpen om je energieniveau op peil te houden.

Omega-3 vetzuren

Het lichaam kan de meeste vetten aanmaken uit andere vetten of basis ingrediënten. Omega-3’s zijn anders. Dit zijn noodzakelijke vetten die het lichaam niet zelf kan maken. Omega-3-rijke voedingsmiddelen bevatten zowel vis als krillolie en lijnzaadolie. Omega-3 vetten zijn uniek. Ze beïnvloeden de activiteit van cel receptoren in celmembranen door het hele lichaam. Ze creëren hormonen die de bloedstolling regelen, evenals arteriële samentrekking en ontspanning en ontsteking. Ze binden aan de genetische receptoren van de cellen. Omega-3-vetten kunnen hartaandoeningen helpen voorkomen, evenals lupus/eczeem/reumatoïde artritis en andere aandoeningen.

Omega-3-tekort

Omega-3-vetzuren blijken significant te zijn voor de cognitieve (wat gerelateerd is aan zowel het hersengeheugen als de hersenprestaties) en gedragsfunctie omdat ze sterk geconcentreerd zijn in de hersenen. Baby’s die tijdens de zwangerschap niet genoeg omega-3-vetzuren van hun moeder krijgen, lopen zelfs het risico op zenuw- en visuele problemen. Vermoeidheid, een slecht geheugen en hartproblemen zijn allemaal tekenen van een tekort aan omega-3 vetzuren. Andere effecten zijn stemmingswisselingen of verdriet en een slechte bloedsomloop. Omega-3 moet in de juiste verhoudingen worden geconsumeerd in de voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *