Verschillende fietsstoeltjes, waar moet je op letten?

Lekker op pad met het hele gezin is hartstikke gezellig, gezond en goed voor de ontwikkeling van je kind. Wanneer je kleintje nog niet zelf kan fietsen is dat natuurlijk geen reden om er niet lekker op uit te gaan. Je kunt dan gewoon een fietsstoeltje monteren en vertrekken. Maar er zijn een aantal verschillende fietsstoeltjes. Hoe kies je de juiste en waar moet je op letten? Wij helpen je graag op weg.

Voorop of achterop

Een van de duidelijkste verschillen bij kinderstoeltjes is waar je deze op de fiets kunt plaatsen. Zet je je kindje voorop of achterop? Een fietsstoeltje voor is meestal maar geschikt tot een bepaald gewicht. Daarom worden deze fietsstoeltjes vooral gebruikt voor kinderen tot 3 jaar. Een van de voordelen van een fietsstoeltje voorop is dat het natuurlijk heel gezellig is. Daarnaast kun je het kind ook goed in de gaten houden. Het nadeel is dat sturen wel iets zwaarder is en je minder scherpe bochten kunt maken en raken sommige mensen het stoeltje met de knieƫn. Daardoor zijn er veel mensen die meteen voor een zitje achterop kiezen.

Een zitje achter op de fiets kan meer gewicht dragen en word daarom gebruikt voor kinderen tot 6 jaar. Het voordeel van een zitje achterop is dus dat je makkelijker kunt fietsen en betere balans hebt zoals je gewend hebt. Daarnaast zit je kind veilig achter je bij regen en wind. Het nadeel is echter dat je dus geen zicht hebt op je kind tijdens het fietsen.

Let ook op het volgende

Er zijn verschillende klasses fietsstoeltjes dus lees altijd goed in de beschrijving hoeveel gewicht het stoeltje kan dragen om te zorgen at je veilig met je kind kunt rondfietsen. Ee ander aspect om op te letten is het gebruiksgemak en de verstelbaarheid. Een verstelbaar stoeltje gaat langer mee. Als laatst kun je controleren of het stoeltje eigen reflectoren heeft of misschien een reflecterende sticker. Extra veiligheid is altijd mooi meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *