Een draagzak is een ideaal middel om je baby of peuter mee te vervoeren. Het neemt weinig plaats in en je houdt je handen vrij. Weet je niet goed welke draagzak je moet kopen? De tula free to grow is de meest verkochte draagzak. Verder geven we je hier tips waar op te letten bij de aanschaf van een goede draagzak.  

De stof van de draagzak 

Draagzakken zijn er in verschillende soorten stoffen. Voor zowel jou als je kleine is het prettig om voor een goed ademende stof te kiezen. Zo krijgen jullie het allebei niet te warm, vooral erg prettig in de zomermaanden en in warme landen.  
Ook zijn er draagzakken die nat kunnen worden. Dit kan erg prettig zijn als je de draagzak wil kunnen gebruiken in het zwembad of in de zee.  

Leeftijdscategorie 

Er zijn draagzakken verkrijgbaar in verschillende maten, die geschikt zijn voor kindjes van verschillende leeftijden. Zo zijn er al draagzakken verkrijgbaar voor baby’s vanaf kledingmaat 56, tot ongeveer maat 86/92. Het kan erg handig zijn een draagzak te nemen die verstelbaar is van de kleinste tot te grootste maat, zo heb je er het langste plezier van en kan hij ook voor verschillende kinderen gebruikt worden.  

Modetrends 

Ook draagzakken zijn onderhevig aan modetrends. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stoffen, kleuren en prints. Kies vooral een draagzak die praktisch is en gemaakt van een degelijk, duurzaam materiaal. Bij het kiezen van de juiste kleur kun je je natuurlijk laten leiden door de laatste trends of door dat wat goed past bij die prachtige nieuwe jas die je net gekocht hebt. Maar je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur die altijd goed is, zodat hij ook past bij een andere outfit en je partner er ook graag mee gezien wil worden. 

Duurzaamheid 

Uiteraard kies je het beste voor een duurzame stof, welke verantwoord geproduceerd is en lang meegaat. Dit is prettig voor het milieu én voor je portemonnee. Gemiddeld kunnen kindjes tot 2 a 3 jaar goed  in een draagzak gedragen worden. Het is wel zo fijn om een sterke draagzak te kopen, zodat je deze volledige periode gebruik kunt maken van de draagzak en deze bij eventuele volgende kindjes ook weer kunt gebruiken.  
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *