Het grote aanbod aan evenementenlocaties maakt het tegenwoordig niet makkelijker om de juiste locatie voor een evenement te kiezen. Een mooie evenementenlocatie geeft inspiratie, prikkelt de zintuigen en versterkt de creativiteit. Hoe vind je de perfecte en sfeervolle locatie voor je evenement? Lees dan hier verder.

Venuefinders

Er bestaan vele venuefinders, zoals MeetingSelect, Worldmeetings en Buitenbusiness. Ze kunnen zeker helpen bij het maken van de eerste selectie, maar hoe weet je welke locatie het meest geschikt is voor jouw evenement, jouw bedrijf en jouw doelstellingen?

Website

Naast de venuefinder websites raden we aan om ook de websites van de locaties zelf te bezoeken. Is het makkelijk om informatie te vinden over de ligging, zaalcapaciteit, bereikbaarheid, parkeermogelijkheden, overnachtingsmogelijkheden, buiten capaciteit en aanvullende diensten zoals food & beverage en audiovisuele ondersteuning?

Beoordelingen

Lees de testimonials of reviews van klanten die al gebruik hebben gemaakt van de locatie. Hoe is de ervaring met de locatie. Welke punten springen eruit? Denk daarbij aan gastvrijheid, betrokkenheid en flexibiliteit van de locatie. Lees ook de reactie van de locatie op de reviews. Beoordelingen zijn vaak te vinden op de locatiewebsite, maar ook op platforms zoals MeetingReview. Deze service is vergelijkbaar met een ‘TripAdvisor’ voor evenementenlocaties.

Daarnaast kun je ontdekken welke bedrijven de locatie al gebruiken en voor welk type evenementen.

Sociale media

Kijk zeker ook eens op andere online kanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram, waar op de locaties zelf veel nuttige informatie te vinden is. Wat gebeurt er in de zalen? Welke indruk krijg je van de locatie? Hoe ervaren gasten de locatie en welke foto’s of posts kunnen jou inspireren?

Rondleiding op de locatie

Zodra je een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde locatie, is het aan te raden om ook daadwerkelijk een bezoek te brengen aan de locatie. Sfeer proeven, de zalen en faciliteiten met eigen ogen bekijken en details van het evenement doornemen met de accountmanager.

Succes met het vinden van de perfecte evenementenlocatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *